Wokpanna - en hyllning till smak och hälsa
Woken kommer från Kina, varifrån den först migrerade till andra delar av Asien och senare till hela världen. Wokpannan skiljer sig från vanliga stekpannor och grytor genom den mycket lilla botten som är i kontakt med hällen och dess höga, rundade kanter.
Enastående kokkärl
En wok kan bli väldigt varm, och den måste värmas upp ordentligt innan du börjar laga mat. Värmen sprider sig sedan snabbt uppför de höga sidorna som utgör en stor del av stekytan. I Asien används pannan ofta för att göra smakrika soppor, men woken är mest känd som den geniala pannan för snabbstekning av kött och grönsaker. När du steker grönsaker på mycket hög värme, får de färg på ytan, samtidigt som de behåller sin fräschör och krispighet inuti. På så sätt bevaras smaken och vitaminhalten i många ingredienser bättre.
Hur ska du använda din wokpanna?
Vi säljer wokpannor av hög kvalitet i flera storlekar så det går att hitta en wok som passar just din spis och familj. Du hittar även wokpannor som kan användas för gas och eld, samt traditionella wokar för både induktions- och keramikhällar.
Ta hand om din wokpanna
Underhåll är viktigt för att förlänga livslängden på din wokpanna. Om du tar väl hand om den kan du vara säker på att ha glädje av den i många år framöver. Om din wok har en non-stick beläggning är det viktigt att diska upp den med varmt vatten och diskmedel för att få bort alla rester av mat och fett, eftersom dessa med tiden kan hjälpa till att bryta ner beläggningen. Du bör också se till att woken har svalnat helt innan du sköljer och tvättar av den.